Bireyin eş anlamlısı nedir?

CEVAP: FERT

Birey kelimesinin eş anlamlısı olarak şunları söyleyebiliriz:

  1. Kendi Kendine Yeten: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “kendi kendine yeten” kelimesi de eş anlamlıdır.
  2. Özne: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “özne” kelimesi de eş anlamlıdır. Özne, bir dilbilgisi terimidir ve bir cümlede yaptığı eylemi yapan veya yapılanın öznesi olan kelimeyi ifade eder. Örneğin, “Ali okuyor.” cümlesinde “Ali” kelimesi, öznedir ve cümlede yaptığı eylem olan “okuma” eylemini yapmaktadır.
  3. Kişi: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “kişi” kelimesi de eş anlamlıdır. Kişi, insanları ifade eden bir kelimedir ve bireylerin her biri ayrı bir kişidir.
  4. Canlı: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “canlı” kelimesi de eş anlamlıdır. Canlı, hayvan veya bitki gibi, dünyada yaşayan herhangi bir varlığı ifade eden bir kelimedir. Bireyler de, canlı varlıklardır ve bu nedenle “canlı” kelimesi de eş anlamlı olarak kullanılır.
  5. Özgür: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “özgür” kelimesi de eş anlamlıdır. Özgür, bir kişinin kendi kararlarını verebilme, yapıp yapamayacağı şeyleri seçme yeteneğine sahip olma anlamına gelir. Bireyler de, özgür varlıklardır ve bu nedenle “özgür” kelimesi de eş anlamlı olarak kullanılır.
  6. Özelleşmiş: Birey, bir kişinin kendi kendine yetebilen, özgür ve bağımsız bir varlık olarak tanımlanır. Bu anlamda “özelleşmiş” kelimesi de eş anlamlıdır. Özelleşmiş, bir şeyin kendi özelliklerine sahip ve ayrı bir varlık olarak tanımlanma anlamına gelir.

eş anlamlı


Yayımlandı