iPhone’da MKV Videoları Nasıl İzlenir? (Dönüştürmeden)

MKV dosyalarını iPhone veya iPad’de açmanın çözümü var! Ücretsiz ve basit bir yol bulunuyor. iPhone veya iPad’inizde MKV dosyalarını nasıl oynatabileceğinizi öğrenin.

iPhone veya iPad’de MKV Dosyalarını Oynatmak için VLC Kullanın
VLC, bilgisayarlarda mevcut olan ücretsiz bir medya oynatıcıdır ve geliştiriciler, App Store ve Play Store’da bir mobil uygulama da sunmaktadır. Masaüstü eşi gibi, mobil uygulama da ücretsizdir ve App Store’dan indirilebilir.

VLC uygulaması, MKV gibi birçok dosya formatını destekler. Bu nedenle, ekstra üçüncü taraf yazılımları kullanarak dosya türlerini dönüştürmeden iPhone veya iPad’inizde her zaman, her yerde MKV dosyaları oynayabilirsiniz.

İndirme: VLC Medya Oynatıcı (Ücretsiz)

İPhone veya iPad’inize İndirilen MKV Dosyaları Nasıl Oynanır

iPhone veya iPad’inizde bir video indirdiğinizde, Dosyalar uygulamasındaki İndirilenler klasörüne kaydedilir. Ne yazık ki, MKV video tıklarsanız, sadece video başlığı ve dosya boyutunu gösteren boş bir sayfa görürsünüz.

Bu nedenle, VLC uygulamasını indirdikten sonra, iPhone veya iPad’inizde MKV dosyasını oynamak için şu adımları izleyin:

  1. Dosyalar (Files) uygulamasını açın ve MKV videonuzu bulun.
  2. Paylaşım simgesine (ok çıkan kare) dokunun.
  3. VLC uygulamasını seçin.
  4. MKV video artık VLC uygulamasında oynatılacak.

Apple varsayılan uygulamalarının MKV video dosyalarını desteklemesi durumunda, zaman kaybetmek ve video kalitesini etkileme riskini almak zorunda kalmadan, VLC uygulamasını kullanarak kolayca iPhone ve iPad’inizde MKV dosyalarını oynatabilirsiniz.

Ancak, web’den video indirirken, telif hakkı yasalarını ihlal etmediğinizden emin olun!


Yayımlandı