Hava yapan araba nasıl çalışır?

Dizel motorlarda yakıt sistemi havalandığında neler olur?
Dizel motor yakıt hattındaki hava sorunları, motorun rölanti devrinde bozulmaya, dalgalanmalar yapmaya ve hatta durmaya neden olabilir. Motorun yeniden çalışması zorlaşabilir veya tamamen durabilir. Ayrıca motorun çekiş gücü de azalabilir.

Dizel araçta yakıtın tükenmesi ne olur?
Dizel araçta yakıtın tükenmesi, yakıt pompasının mazotu püskürtmek için yeterli basınç oluşturamaması anlamına gelir. Bu nedenle enjektöre yakıt sağlanamaz ve motor çalışamaz.

Motorun havalandığı nasıl anlaşılır?
Motorun soğutma sistemi hava alıyorsa, en kolay tespit edilebilen belirtisi, motorun ısınması ve suyun dolaşmaya başladığı anda radyatör girişindeki ana hortumu kontrol etmektir. Bu hortumda normalden daha fazla şişme oluşursa, hava sisteme girmiş olabilir.

Yakıt sistemi ne zaman hava alır?

Aşama (Emme Aşaması): Silindirin içine yakıt-hava karışımı girer.
Aşama (Sıkıştırma Aşaması): Piston, yakıt-hava karışımını sıkıştırır.
Aşama (Ateşleme Aşaması): Buji, yakıt-hava karışımını ateşler.
Yakıt deposu neden hava alır?
Yakıtın depodan boşaltılması, yakıt miktarının azalmasına neden olur ve depoda kalan azalan yakıtın yerini havanın alması gerekir. Aksi takdirde depo içinde vakum oluşur.

Motor hava aldığında ne olur?
Motorun fazla yakıt tüketmesinin nedeni, sensörün üzerinden geçmeyen ekstra hava alımıdır. Bu durumda ECU yakıt-hava karışımını doğru hesaplayamaz ve zayıf karışım yanması olabilir.


Yayımlandı

kategorisi