Kalp pili nasıl çalışır?

Kalp pili, kalp atışlarını düzenlemek ve kontrol etmek için kullanılan bir tıbbi cihazdır. Kalp pili, bir jeneratör, bir veya daha fazla elektrot (tel) ve bataryadan oluşur.

Kalp pili, bir elektrot vasıtasıyla kalbe bağlanır. Elektrot, jeneratörden gelen elektrik sinyallerini kalbe iletir. Kalp pilinin jeneratörü, elektrik sinyalleri üretir ve bataryadan aldığı güçle elektroda gönderir. Bu elektrik sinyalleri, kalbin doğru şekilde atmasını sağlamak için kalp kaslarını uyarmaya yardımcı olur.

Kalp pili, kalp atış hızını veya ritmini kontrol etmek için programlanabilir. Birçok kalp pili, doktorlar tarafından programlanabilir ve kalp hastalığı olan kişilerin ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir. Örneğin, bir kişinin kalp atış hızı çok yavaşsa, kalp pili kalbin daha hızlı atmasını sağlamak için programlanabilir.

Kalp pili ayrıca, bataryasının ömrünün dolmak üzere olduğunu tespit ettiğinde, bir uyarı verir. Bu uyarı, pilin değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

Kalp pili, kalp hastalığı olan birçok insanın hayatını kurtarmıştır ve kalp atışlarını düzenleyerek kalp krizleri, felçler ve diğer ciddi sağlık sorunlarına neden olan kalp problemlerinin önüne geçebilir.


Yayımlandı

kategorisi