Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Faydaları

Pastil Nasıl Kullanılır? - Haber365

Boğaz pastilleri ağzın içinde çözülür ve emilir. Boğazı nemlendirmek için yardımcı olabilecek pastillerin direk olarak yutulmaması gerekir. Pastiller ağızda yavaşça çözülmeli ve tükürükle birlikte yutulmalıdır.

Türk Dil Kurumu tarafından “genellikle ağızda emilen boğaz enfeksiyonu ilacı” olarak tanımlanan pastil, içindeki yararlı maddelerin etkisi ile boğaz enfeksiyonlarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir ve boğaz ağrılarını hafifletir. İçinde doğal malzemelerin bulunduğu pastiller, sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tercih edilir. Ancak, pastil hastalık belirtileri görüldükten sonra kullanılmalı ve tam anlamıyla bir önleyici olamaz.

Kronik rahatsızlığı olanlar veya düzenli olarak ilaç kullananlar, pastil kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Ne kadar doğal ve bitkisel malzemeler içerse içsin, doktorlar pastilin sağlık üzerindeki etkilerini ve ilaçlarla olabilecek etkileşimlerini bilebilir.

Pastil günde 2 ila 4 kez arasında kullanılması önerilir ve doktorunuzun önerisi ya da eczacınızın tavsiyesi göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuklar için pastil kullanımı güvenli değildir ve çocuğunuzun doktorunun önerileri takip edilmelidir.

Doğru pastil kullanımı için aşağıdaki hususların dikkate alınması önerilir:

  1. Pastil kullandıktan sonra bir saat boyunca su içilmemeli.
  2. Pastil alındıktan bir saat içinde yemek yeme kısıtlaması bulunmaktadır.
  3. Pastil ağızda çabuk çiğnenmemeli, yavaşça çevirilerek yutulmalıdır.
  4. Çocuklar pastilin acı tadından yutmaya kalkabilir. Bu nedenle, dört yaşından büyük çocuklara pastilin yarısı verilmelidir.
  5. Şekerli pastiller mikroorganizmaların çoğalmasına neden olabilir, bu yüzden şekersiz pastil tercih edilmelidir.
  6. Zerdeçal, zencefil ve nar özlerinden hazırlanan şekersiz pastillerin virüsleri bloke ettiği klinik çalışmalarla ispatlanmıştır. Günde 6 tane kadar bu pastiller kullanılabilir.
  7. Pastil, kalabalık ortamlarda, havaalanlarında ve toplu taşıma araçlarında koruyucu önlem olarak kullanılabilir.
  8. Tavuk suyu çorbası ve şekerli pastiller boğazda virüslerin yerleşimini kolaylaştırarak besleyen bir ortam oluşturabilir. Bu gıdalar tüketilmemelidir.
  9. Nar, zencefil ve zerdeçal özünden hazırlanan fitoterapötik pastiller virüslerin mesajlaşma sistemini yok ederek, tükürükteki doğal mikrop öldürücü lizozimi 5 misli artırarak vücudun savunma mekanizmasını devreye sokar. Bu etki klinik araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Pastilin faydaları nelerdir?

Pastil, boğaz ağrısını hafifletme, antibakteriyel etkiler, tükürük bezlerinin sağlıklı çalışmasına destek verme, yutkunmada zorluk yaşayanlar için yardımcı olma, üst solunum yollarındaki hasarların hızlı iyileşmesine katkıda bulunma, öksürüğü rahatlatma, balgam sökme, ferahlatma, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların belirtilerini azaltma gibi faydaları bulunabilir.

Ayrıca antibiyotik kullanmak istemeyenler için alternatif bir destek sağlar.

Ülker 8 Adet Ihlamur&Limon&Propolis Pastil | İsteGelsin


Aşağıdakine benzer soruların cevaplarını yukarıdaki makalede bulabilirsiniz:

Pastil günde kaç kez kullanılır?
Pastil su ile içilir mi?
Pastil ne zaman kullanılır?
Pastil gerçekten işe yarıyor mu?
Boğaz pastili zararları
Pastil öksürüğe iyi gelirmi
Strepsils pastil nasıl kullanılır
Pastil günde kaç kez kullanılır
Boğaz pastili aç karnına kullanılır mı
Pastil kaç yaş kullanabilir
Boğaz pastili ne İşe Yarar
Es drops Pastil Nasıl kullanılır


Yayımlandı

kategorisi