Picasa İndir, Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır?

[acf field=”butonfilehorse”]

Picasa indir

  • Programın lisansı: Ücretsiz
  • Programın dili: Türkçe
  • Programın boyutu: 13 MB
  • Programın üreticisi: Microsoft
  • Desteklediği platformlar: Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, XP

“[acf field=”baslikfilehorse”]” Kısaca Nedir Ne İşe Yarar?


Picasa, fotoğraflarınızı hızlıca paylaşmak için hazırlamak isteyen kullanıcılar için kullanışlı, ünlü ve etkili bir düzenleme programıdır. Picasa ücretsizdir ve sadece bu bile programı indirmek için çok iyi bir neden olabilir.

Ancak birçok kişi Picasa ile kalmak isteyecektir çünkü tamamen sıkıntısız olarak hemen tatmin sunar. Tüm düzenlemeler basit ve anlaşılır kontrollerle kolaydır. Picasa (Windows ve Mac için mevcut) kameranızdaki fotoğrafları bilgisayarınıza düzenlemek ve sıralamak için çok az zaman alır ve paylaşmak için hazırdır.

Picasa, Google tarafından sahip edilir ve Google+, Blogger ve YouTube için bir tıklama ile paylaşma seçenekleri vardır. Facebook, Flickr ve diğer sosyal ağlarla paylaşmak daha fazla çalışmayı gerektirir. Programın özelliklerinden tam olarak yararlanmak için – örneğin otomatik online yedeklemeler – ücretsiz bir Google+ hesabına sahip olmanız ve oturum açmış olmanız gerekir. Picasa arayüzü kullanmak kolaydır ve komutları açıktır. Picasa, diğer resim düzenleme programları gibi Library görünümüne açılır.

Ancak PaintShop Pro, Photoshop Elements veya Lightroom (tüm ücretli uygulamalar) gibi rakipleri gibi, Picasa, Library ve fotoğraf düzenleme penceresi arasında gezinmek için sekme arayüzü kullanmaz.

Arayüzde, herhangi bir küçük resmi Library’de çift tıklayarak Edit penceresi açarsınız. Sol tarafta, Albümler, Kişiler ve Klasörler sıralanmış listelerdir. Klasörler, bilgisayarınızda, bağlantılı cihazlarda veya ağda kaydedilen resimleriniz için göstergelerdir.

Ancak klasörler kalıcı olarak dağınıktır; alfabetik olarak veya Windows Explorer veya Apple Finder’da bulunan asıl ağaç düzenine göre gösterilmezler. Çok daha yararlı olanlar Kişi listesi (adına göre alfabetik olarak düzenlenmiş) ve Albümler (kullanıcının benzer resimleri bir arada tutmak için oluşturduğu sanal gruplar, örneğin amca Mike’ın tüm resimleri) dir.

Kurulumdan önce, programı başlatmadan önce, Picasa bilgisayarınızda resimleri aramak için size teklif eder. Hangi klasörleri aramasını istediğinizi ve ne tür dosya formatlarını işlemek istediğinizi belirtin. (JPG, BMP, FIG, PNG, TGA, TIFF, WEBP ve bazı kameralardan RAW dosyalarını destekler.)

Ayrıca, fotoğraflarınızı bilgisayarınızda ve kameranızdan Google+ Photos’da yüklediği en yeni fotoğraflarınızı Google+ Photos’da yedeklemek için Picasa’yı ayarlayabilirsiniz. İçe aktarmadan sonra, Picasa uygulamanın temel kullanımı hakkında linkler içeren bir web tabanlı hoşgeldin sayfasını görüntüler.

Picasa, insanlara ve dolayısıyla yüz tanıma üzerine büyük bir önem verir ve fotoğrafları adlarla etiketlemek için birkaç yol sunar. Picasa’yı ilk açtığınızda, programda herhangi bir şey yapmadan önce, otomatik olarak fotoğrafları tarar ve görüntüler.

Google+’da oturum açtıysanız, Picasa, Google+ çevrenizdeki yüzleri karşılaştırır ve adları yazarken öneriler yapar. Testlerimize göre, Picasa’nın yüz tanıma çok iyi çalışır. Fotoğraf koleksiyonumuzda her kişi için iki resim tanımladık ve Picasa sayısız doğru eşleşmeler buldu.

Anahtar kelime etiketleme basit, önceki kullanılan anahtar kelimelerin otomatik tamamlaması önerileri sağlar. Coğrafi etiketleme Google Earth eklentisini kullanır; tek tek fotoğrafları veya fotoğraf gruplarını haritaya sürükleyip bırakarak belirli koordinatları belirleyebilirsiniz.

Picasa, sadece sevdiklerinizi veya sevmediklerinizi belirlemek için bir yıldız derecelendirme seçeneği sunar, diğer programların kullandığı daha yaygın beş yıldız sistemi yerine. Picasa ile mobil cihazınızdan resimleri yüklemek için Google tarafından sunulan ücretsiz Picasa Mobile uygulaması gibi birçok Android uygulama mevcuttur.

Picasa’nın merkezi Edit çalışma alanı, bir veya iki resim gösterebilir – ya iki farklı resim veya düzenlediğiniz tek bir resmin öncesi ve sonrası. Düzenleme araçları, Kırpma, Düzeltme, Kırmızı Göz, Otomatik Kontrast ve Renk Düzeltme gibi temel türlerle sınırlıdır veya Doldurma Işığı, Aydınlatma, Gölgeler ve … gibi sliders için.

Picasa, resimlerinizi düzenlemek için kullanabileceğiniz birçok araç sunar. Örneğin, resimlerinizi kırpabilir, düzgün hale getirebilir, kırmızı gözleri düzeltebilir ve otomatik kontrast ve renk düzeltmeleri yapabilirsiniz. Ayrıca, resimlerinizi parlaklık, kontrast, saturasyon ve diğer ayarlarla düzenleyebilirsiniz.

Picasa, resimlerinizi paylaşmak için birçok seçenek sunar. Örneğin, Google+, Blogger ve YouTube gibi sosyal ağlarla tek tıklama ile paylaşabilirsiniz. Ancak, Facebook, Flickr ve diğer sosyal ağlarla paylaşmak için daha fazla çalışma gerektirir.

Ayrıca, resimlerinizi e-posta ile gönderebilir, yazdırabilir, hediye CD’leri hazırlayabilir ve hatta blog’unuza ekleyebilirsiniz.

Picasa, yüz tanıma özelliği ile insanları tanımlamak için kullanabileceğiniz bir araç sunar. Örneğin, Google+ ile oturum açtıysanız, Picasa, Google+ çevrenizdeki yüzleri karşılaştırarak adları önerir.

Picasa, yer işaretleri ile resimlerinizi etiketlemek için kullanabileceğiniz bir araç sunar. Örneğin, Google Earth eklentisini kullanarak tek tek resimleri veya grupları haritaya sürükleyip bırakarak belirli koordinatları belirleyebilirsiniz.

Picasa, resimlerinizi yedeklemek için kullanabileceğiniz bir araç sunar. Örneğin, Picasa, resimlerinizi bilgisayarınızda veya Google+ Photos’da yedekleyebilir.

Picasa, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve komutları basittir. Picasa, diğer resim düzenleme programları gibi Library görünümüne açılır. Ancak, PaintShop Pro, Photoshop Elements veya Lightroom gibi rakiplerinden farklı olarak, Picasa, Library ve fotoğraf düzenleme penceresi arasında gezinmek için sekme arayüzü kullanmaz.

Bunun yerine, Library’deki herhangi bir küçük resmi çift tıklatarak Edit penceresini açabilirsiniz. Sol tarafta, Albümler, İnsanlar ve Klasörler listeleri yer alır. Klasörler, resimlerinizin bilgisayarınızda, bağlantılı cihazlarda veya ağda kaydedildiği yerleri gösterir. Ancak, klasörler düzenli değildir, alfabetik olarak veya Windows Explorer veya Apple Finder’da bulunan orijinal ağaç yapısına göre sıralanmaz.

Daha yararlı olanlar, İnsanlar listesi (adlara göre alfabetik olarak sıralanmış) ve Albümler (kullanıcı tarafından oluşturulan ilişkili resimlerin bağlantılarını tutan sanal gruplar, örneğin amca Mike’ın tüm resimleri) dir. Kurulumdan önce, programı çalıştırmadan önce, Picasa, bilgisayarınızda resimleri aramayı teklif eder.

[acf field=”baslikfilehorse”] Ekran Görüntüleri


Bilgisayara “[acf field=”baslikfilehorse”]” Nasıl Yüklenir?


“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC ye yüklemek için hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İndirdiğiniz program dosyasına (genelde EXE uzantılı dosya olur) çift tıklayın
  2. Açılan pencerede genellikle programın kullanım koşullarını kabul etmeniz istenir. Ekranda Accept veya Kabul Et şeklinde seçenek varsa seçerek işaretleyin yada buton şeklindeyse butona basın.
  3. Ardından Next yada İleri yazan butona basarak ilerleyin.
  4. Sponsorlu reklam yazılımı yüklemeyi teklif ederse, reddederek (onay verilen işareti kaldırarak) Next (İleri) yazan butona basıp sonraki ekrana devam edin.
  5. Farklı bir pencere görürseniz yine Nexte yada İleriye basarak ilerleyin.
  6. Install yada Yükle yazan buton görürseniz basarak kurulumu başlatın.
  7. Bir süre sonra kurulum tamamlanınca, Başlat menüsünü açarak biraz önce yüklediğiniz programın simgesine tıklayıp çalıştırabilirsiniz.

Bilgisayardan “[acf field=”baslikfilehorse”]” nasıl silinir?


“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC den silmek için  hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Başlat menüsünü aç
  2. Arama kutusuna kaldır yazıp klavyeden Entera bas
  3. Açılan pencerede programı bulup en sağındaki üç noktaya bas
  4. Açılan menüden Kaldıra bas

Tüm PC Yazılımı Kategorileri:



Yayımlandı

kategorisi