[acf field=”butonfilehorse”]
- Programın lisansı: Ücretsiz
- Programın dili: İngilizce
- Programın boyutu: 5 MB
- Programın üreticisi: Angus Johnson
- Desteklediği platformlar: Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, XP
“[acf field=”baslikfilehorse”]” Kısaca Nedir Ne İşe Yarar?
Resource Hacker, 32 bit ve 64 bit Windows PC uygulamaları için bir kaynak düzenleyicisidir. Hem bir kaynak derleyici (.rc dosyaları için), hem de bir decompiler olarak işlev görür.
Bu sayede, yürütülebilir dosyalardaki (.exe; *.dll; .scr; vb.) ve derlenmiş kaynak kütüphanelerindeki (.res, *.mui) kaynakların görüntülenmesine ve düzenlenmesine olanak tanır. Resource Hacker™, temel olarak bir GUI uygulaması olsa da, kaynakları komut satırından derleme ve decompile etme için birçok seçenek de sunar.
Derleme işlemi, mevcut bir kaynak betik dosyasını açarak veya Resource Hacker’ın editörünü kullanarak sıfırdan bir betik oluşturarak başlatılabilir.
Bir kaynak dosyası açıldığında, kaynaklar genellikle bir görüntü olarak (veya bir grup görüntü olarak) veya decompile edilmiş metin olarak görüntülenir.
Binary kaynaklar, genellikle görüntüler, uygulama ile doğrudan düzenlenemez ancak bir harici görüntü editörü tarafından değiştirildikten sonra çok kolay bir şekilde dışa aktarılabilir ve içe aktarılabilir. (Üçüncü taraf görüntü editörlerinin çok iyi yaptığı şeyleri tekrarlamakta fayda görmüyorum.)
Resource Hacker™’ın hemen hemen tüm işlevleri, Resource Hacker™ GUI’sini açmadan komut satırından erişilebilir. Komut satırı talimatları ve Resource Hacker™ betikleri, Resource Hacker™ görevlerinin tekrarlanmasından kaynaklanan sıkıntıyı ortadan kaldırabilir.
Bazı yürütülebilir dosyalar sıkıştırma algoritmaları kullanılarak “paketlenir” veya “sıkıştırılır”. Bu, dosya boyutunu azaltmanın yanı sıra, kaynakları görüntülemeyi ve değiştirmeyi biraz daha zor hale getirir. Bu kaynak ‘gizleme’ işleminin (veya olabileceğinin) yaygın bir amaç olduğunu düşünüyorum. Neyse ki, bu yazarlara saygısızlık etmemek için programla dosyaların paketlenmesini seçmedim.
Bir yan not olarak, son 5-10 yılda “paketlenmiş” yürütülebilir dosyaların oldukça nadir hale geldiği ve yazılım yazarlarının yürütülebilir kaynaklarda daha fazla bilgi açığa çıkardığı görünüyor. Tersine mühendislikle fikri mülkiyet kaybıyla ilgili önceki endişelerin giderildiğini düşünüyorum.
[acf field=”baslikfilehorse”] Ekran Görüntüleri
Bilgisayara “[acf field=”baslikfilehorse”]” Nasıl Yüklenir?
“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC ye yüklemek için hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- İndirdiğiniz program dosyasına (genelde EXE uzantılı dosya olur) çift tıklayın
- Açılan pencerede genellikle programın kullanım koşullarını kabul etmeniz istenir. Ekranda Accept veya Kabul Et şeklinde seçenek varsa seçerek işaretleyin yada buton şeklindeyse butona basın.
- Ardından Next yada İleri yazan butona basarak ilerleyin.
- Sponsorlu reklam yazılımı yüklemeyi teklif ederse, reddederek (onay verilen işareti kaldırarak) Next (İleri) yazan butona basıp sonraki ekrana devam edin.
- Farklı bir pencere görürseniz yine Nexte yada İleriye basarak ilerleyin.
- Install yada Yükle yazan buton görürseniz basarak kurulumu başlatın.
- Bir süre sonra kurulum tamamlanınca, Başlat menüsünü açarak biraz önce yüklediğiniz programın simgesine tıklayıp çalıştırabilirsiniz.
Bilgisayardan “[acf field=”baslikfilehorse”]” nasıl silinir?
“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC den silmek için hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Başlat menüsünü aç
- Arama kutusuna kaldır yazıp klavyeden Entera bas
- Açılan pencerede programı bulup en sağındaki üç noktaya bas
- Açılan menüden Kaldıra bas