Tor Browser İndir, Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır?

[acf field=”butonfilehorse”]

  • Programın lisansı: Ücretsiz
  • Programın dili: Türkçe
  • Programın boyutu: 91 MB
  • Programın üreticisi: The Tor Project
  • Desteklediği platformlar: Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, XP

“[acf field=”baslikfilehorse”]” Kısaca Nedir Ne İşe Yarar?


Tor tarayıcı, online takip ve gözetimden koruyan ücretsiz bir gizlilik tarayıcısıdır.

“Soğan Yönlendirici” olarak kısaltılan Tor, ABD istihbaratını koruyan bir proje olarak geliştirilmiş ancak daha sonra veri gizliliği endişesi olan insanlar için açık kaynak yazılım olarak yayınlanmıştır.

Herhangi bir bilgi depolamaz, kullanıcı etkinlikleri veya IP adresleri günlük tutmaz ve trafiğinizi şifreler. Bu kar amacı gütmeyen tarayıcı ayrıca Mac OS cihazları için de indirilebilir.

Tor tarayıcı ile kimliğinizi koruyun
Tor projesi, gizlilik teknolojilerinin bir parçasıdır ve sansürü atlamayı ve anonimliği koruyan amaçlıdır.

İnsan hakları aktivistleri tarafından popüler olan açık kaynak gizlilik tarayıcısı, birden fazla şifreleme katmanına sarılarak kullanıcı verilerini korur.

Tor’u internet taramak için kullandığınızda, trafik rastgele bir sunucu ağı üzerinden son noktasına ulaşmadan önce atılır.

Bu yanıltma nedeniyle, konumunuz, kimliğiniz, IP adresiniz ve online etkinlikleriniz göz boyamak isteyen gözlerden korunur. Tarayıcı, gözetimden kaçmanıza ve anonim kalmanıza olanak tanır.

Kullanımı kolay ve basit
Tor Browser, Mozilla Firefox’un görüntüsüne ve çalışma şekline sahiptir çünkü o da Firefox’dur. Ancak, standart web tarayıcılarından daha fazla trafik hareket ettiren Tor, biraz yavaş olabilir. Bununla birlikte, tanıdık arayüz, online özgürlüğünüzü korurken kolay bir tarama yapmanıza izin verir.

İnsanlar Tor Browser’ı genel web’i gezmek için kullanabilirler, aynı zamanda internetin içindeki bir internet olan derin web’e de gidebilirler. “Derin web”, Tor ağı ile erişilebilen .onion son eki ile bir dizinlemeye tabi olmayan sitelerdir. Tarayıcıyı karanlık web’e gitmek de açıkçası yasal olmayan siteleri ziyaret etmezseniz yasaldır.

İndirmek ve gezmek yasaldır
Kullanıcıların Tor’u karanlık web’i gezmek için kullanabilecekleri anlaşılıyor olsa da, indirmek yasal olmayacak sanılıyor. Ancak, durum böyle değil. Tor Browser sadece bir web tarayıcısıdır ve Google Chrome ve Microsoft Edge gibi diğer tarayıcılara çok benzerdir. Tek farkı, Tor’un tarama etkinliğinizi izlemek için herhangi birinin yapmasını çok zor hale getirmesidir.

Yasal olarak mevcut olmayan malzemelerin satın alınması veya satışı için erişilen siteleri kullanmak Tor’un yasal olmayan kullanımını tanımlar. Yasadışı sitelerden uzak durursanız, Tor Browser kullanmak yasaldır ve konumunuzu ve kimliğinizi korurken sansür kurallarından kaçınmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, Tor Browser, dünya çapında insan hakları, çevre ve siyasi aktivistler tarafından takip edilmekten kaçınmak için kullanılır.

IP adresinizi gizli tutar

Tor Projesi, kullanıcıların verilerini açık kaynak Tor ağına girmeden önce şifreli paket katmanları halinde toplamayla güvenliği sağlar. Şifrelenmiş veriler daha sonra çeşitli sunuculara, adı verilen relays veya nodelar tarafından yönlendirilir. Veriler her bir relay üzerinden geçtiğinde, şifreleme katmanı kaldırılır ve yolculuğun sonuna ulaşıncaya kadar devam eder.

Rastgele oluşturulan tüm yollar ve her bir şifreyi çözülen katmanın sadece son ve sonraki relay konumunu açığa çıkardığı için, kullanıcı aktivitesine casusluk yapmak imkansızdır. Üçüncü taraf izleyicilerinizin konumunu veya IP adresini erişmeleri mümkün değildir, Tor’un karmaşık ağı nedeniyle. Bu nedenle, gönüllü yürütülen ağ üzerindeki çevrimiçi aktiviteyi size izleme neredeyse imkansızdır.

[acf field=”baslikfilehorse”] Ekran Görüntüleri


Nasıl: Windows için Tor kullanımı | Surveillance Self-Defense

Tor Browser 12 released, adds native Apple Silicon support and improves  Android build's privacy and security | BetaNews

Bilgisayara “[acf field=”baslikfilehorse”]” Nasıl Yüklenir?


“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC ye yüklemek için hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İndirdiğiniz program dosyasına (genelde EXE uzantılı dosya olur) çift tıklayın
  2. Açılan pencerede genellikle programın kullanım koşullarını kabul etmeniz istenir. Ekranda Accept veya Kabul Et şeklinde seçenek varsa seçerek işaretleyin yada buton şeklindeyse butona basın.
  3. Ardından Next yada İleri yazan butona basarak ilerleyin.
  4. Sponsorlu reklam yazılımı yüklemeyi teklif ederse, reddederek (onay verilen işareti kaldırarak) Next (İleri) yazan butona basıp sonraki ekrana devam edin.
  5. Farklı bir pencere görürseniz yine Nexte yada İleriye basarak ilerleyin.
  6. Install yada Yükle yazan buton görürseniz basarak kurulumu başlatın.
  7. Bir süre sonra kurulum tamamlanınca, Başlat menüsünü açarak biraz önce yüklediğiniz programın simgesine tıklayıp çalıştırabilirsiniz.

Bilgisayardan “[acf field=”baslikfilehorse”]” nasıl silinir?


“[acf field=”baslikfilehorse”]” isimli yazılımı PC den silmek için  hazırladığımz resimli anlatıma göz atabilir veya özet olarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Başlat menüsünü aç
  2. Arama kutusuna kaldır yazıp klavyeden Entera bas
  3. Açılan pencerede programı bulup en sağındaki üç noktaya bas
  4. Açılan menüden Kaldıra bas

Tüm PC Yazılımı Kategorileri:



Yayımlandı

kategorisi